Koffie

In onze zoektocht naar een koffie die aan de kwaliteitseisen van Il Borgo kan voldoen, zijn wij terecht gekomen bij Caffè Costadoro, een koffiebranderij uit Turijn. Dit Noord-Italiaanse familiebedrijf bestaat al ruim 120 jaar en combineert de eeuwenoude ambacht van het koffiebranden met de meest moderne technieken. Caffè Costadoro koopt haar ongebrande bonen rechtstreeks bij de boeren in de producerende landen.

Hierdoor wordt een hoge kwaliteit, eerlijke prijs en samenwerking aan nog betere koffie gewaarborgd. De bonen in de door Il Borgo gebruikte melange ‘Master Club Coffee’ vinden hun oorsprong in Brazilië, Guatemala, Costarica en Ethiopië. Met deze 100% Arabica melange zijn wij in staat u één van de beste koffies ter wereld te serveren.

Zo heeft deze blend bijvoorbeeld al verschillende malen een gouden medaille gewonnen tijdens het International Coffee Tasting Event in Triëste. Uitermate geschikt voor een lekkere espresso, zachte koffie of echte Italiaanse cappuccino! De barista’s van Il Borgo bereiden uw koffie met veel liefde en passie op traditioneel Italiaanse wijze. Heeft u vragen of opmerkingen over uw koffie, dan staan zij u graag te woord.

Ristretto 
Extra intense kleine koffie.

Espresso 
Intense kleine koffie. Volgens Italianen de ideale hoeveelheid water op 7 gram gemalen koffie om een optimale koffiesmaak te bereiken.

Lungo 
‘Lange’ espresso. Iets milder dan een espresso.

Doppio 
‘Make it a double!’ Dubbele espresso.

Café Crème 
Espressokoffie op z’n Hollands Gewone koffie met een cremalaagje.

Grande Café Crème 
Dezelfde lekkere koffie, maar dan extra groot

Caffè Macchiato 
‘Gevlekte koffie’ Espresso met een vlekje geschonken lobbig opgeschuimde melk.

Cortado 
‘Spaanse gesneden koffie’ Espresso met een laagje geschept melkschuim.

Cappuccino 
De enige echte Italiaanse koffie met een ‘mutsje’. Espresso met heerlijk lobbig opgeschuimde melk.

Grande Cappuccino 
Grote cappuccino voor een extra lang genietmoment!

Mokaccino 
Cappuccino met cacao en een chocoladetopping.

Grande Mokaccino 
Extra grote Mokaccino omdat het vandaag regent.. of omdat het maandag is.. of omdat die schoenen uitverkocht waren.. of omdat…

Café au Lait 
Alhoewel eigenlijk met filterkoffie bereid, serveren wij een Café Crème met warme melk

Latte Macchiato  
‘Gevlekte melk’. Milde koffiespecialiteit geserveerd in een groot glas. Deze traktatie bestaat uit warme melk met een laagje espresso en melkschuim om het af te maken.

Flat White 
Dé koffietrend uit Australië: een doppio met warme melk

Wiener Mélange 
Niet Italiaans, maar wel lekker! Grote kop Café Crème met warme chocolademelk, slagroom en cacaopoeder, geserveerd met een kuipje honing.

Maak onze koffie’s nog lekkerder met een siroop van Monin! 
Crème Brûlée, Kaneel, Gingerbread, Hazelnoot (suikervrij),Vanille (suikervrij)